Hlavní navigace

Názor k článku Číňané infikovali při výrobě servery Supermicro miniaturní štěnicí od Unknown - "Co jsou už fekálie je dost subjektivní. Kdopak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2018 13:05

    Unknown (neregistrovaný)

    "Co jsou už fekálie je dost subjektivní. Kdopak to bude rozhodovat? Zřídíme komise povolených názorů?"

    Svobodne vyjadrovani nazoru je vec vymyslena starovekymi filosofy za ucelem svobodne diskuse. Pouzivat ho "jak ja chci" je projevem neznalosti ci ignorance. Urcitou vyjimkou muze byt snad jen Polemika, pri ktere jde ovsem o vyvraceni nazoru protivnika. Kazdopadne predstava ze svoboda projevu je synonymum pro moznost rikat si kde chci, kdy chci a co chci, je velky omyl.

    Pokud se ve verejnem prostoru, zde navic jen na okraj odborneho tematu, mluvi o politice (tedy vecech verejnych), ocekavatelnym zanrem je diskuse, ve ktere jde prevazne o hledani shody nad budoucim smerovanim statu. Zpusobu jak se o tom mluvi se rika Diskurz a svym vyznamem nijak nezaostava za diskusi samotnou.

    Pokud do diskuse metate vyroky zcela mimo aktualni diskurz, nedivte se lidem ze na vas reaguji tak, jak na vas reaguji. Ackoliv nezname motivy vaseho psani, nelze vyloucit jejich zlovolnost s clem rozvratit diskurz a potazmo celou diskusi tak, aby nebylo mozno nalezt shodu. Spolecnost ktera nema alespon hruba jasno ve svem budoucim smerovani je totiz snaze napadnutelna a rozvratitelna. Z tohoto duvodu by se kazda spolecnost, ktera chce zustat zdrava a silna mela rozvratnym tendencim branit a trvat ve vecech verejnych na konstruktivnim diskurzu.