Hlavní navigace

Názor k článku Čipy PIC24 a dsPIC: na rozhraní mezi mikrořadiči a DSP od Kiwi - To zní jak od dealera Microchipu. :) Nic...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2017 21:33

    Kiwi (neregistrovaný)

    To zní jak od dealera Microchipu. :) Nic proti, ale nasadit PIC do průmyslového prostředí bych se docela bál. Moje zkušenosti jsou takové, že mají stejný problém jako Atmel - náchylnost k EMI/EMS. Dokonce ani sám výrobce nám nebyl schopen poskytnout certifikáty o EMC jejich švábů. Narozdíl od Toshiby nebo Renesasu, což jsou obvyklí dodavatelé mikrořadičů do průmyslu, kteří na EMC své součástky testují fest.

    Klasické ARMy samozřejmě mají pevnou délku instrukčního slova - 32 bitů.
    Thumb-sada má pevně 16 bitů kromě instrukcí BL a BLX, které mohou být volitelně i 32bitové.
    Thumb2 přidává další možnosti instrukcím Thumb-sady (práce s high-registry přímo apod.) umožněním rozšířeného opkódu na 32 bitů a přidává další instrukce v 32bitovém kódování.

    Suma sumarum - ARMy se také dají programovat s pevnou délkou instrukce, a to buď 32 (ARM, Thumb2), nebo 16 bitů (Thumb). Přičemž na Thumbu založené procesory mívají obvykle i instrukce MRS/MSR, DMB, DSB a ISB, vypůjčené z Thumb2. Ovšem tyto instrukce nepatří zrovna k nejčastěji používaným a překladač je vygeneruje jen explicitně.