Hlavní navigace

Názor k článku Co láká úřady na Linuxu? od D.A.Tiger - Treebarde, prosím Vás! 1) Co melete furt o OO?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2009 14:26

    D.A.Tiger
    Treebarde, prosím Vás!

    1) Co melete furt o OO? myslíte, že Open Software je pouze OO? Nehledě na to, že s vývojem a Licencemi OO je to krapet (díky Sunu) složitější? Nebo jste na tom tak špatně, že si myslíte že kolem OO (a kancelářských balíků) se točí celý svět firem a úřadů? Ono je toho snad mnohem víc ne? Nehledě druhou věcí je, jak vlastně OO zvládáte. To mě vede k tomu, že v případě, že v některé firmě/kanceláři mají jiný kancelářský produkt a ti kdož s ním pracují na něj ramcají tak se kolem toho taková mela nedělá. Vedení prostě většinou reaguje jednoduše: "Nelíbí se Vám to? Támhle nechal tesař díru.". Ale jakmile jde o Open Source, tak už je hned jasné, že je špatný, že? Zvláštní!

    2)Je to špatný a neúplný příklad. Je to pouze konstatování faktu, bez náznaku hlubšího vhledu. Bez podstatných souvislostí. Chlape, pochopíte to? Není to k ničemu.

    3) To záleží na tom co chcete vylepšovat a komu to zadáte. A zda je to vůbec potřeba. I v systému kde se používa převážně Open Source (např.), se najde uplatnění pro komerční subjekty a jejich produkty. A právě 90% z nich jsou určena pro firmy.