Hlavní navigace

Názor k článku Co přinesl nový Root - statistiky od AHA - Vyjadřím se jen k náročnosti technické realizace: tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2005 11:03

    AHA
    Vyjadřím se jen k náročnosti technické realizace: tak snadné, jak popisujete, to myslím není. Pro zobrazovaní stránek používáme šablony (oddělení dat od jejich prezentace, tj. pořadí jejich přípravy neodpovídá pořadí v kódu) a části stránek jsou cachované (opět narušení pořadí), takže by kód - pokud dobře chápu váš návrh - skončil jako nepřehledná změť podmínek. Kolegové programátoři by vám řekli další komplikace.

    Je lepší stránku spolu s šablonou připravit znovu, ale to je už více práce, než úprava dvou míst, které navrhujete. Není to samozřejmě taková darda, ale 100x nic umožilo i osla.

    A ještě jedna komplikace - nepřidáme na web typ stránky s duplicitním obsahem, která by byla indexovatelná vyhledávači, takže by někdo musel vymyslet, jak takovou stránku na adrese odpovídající koncepci adres serveru vyhledávačům zakázat.

    ---
    K nepochopenému přístupu k věci: Internet Info je podnikatelský subjekt. Jeho majitelé a management má klasickou odpovědnost vůči zaměstnancům, kteří mají čas od času dostat výplaty. Tato odpovědnost je nutí určovat priority, tj. dávat přednost věcem generujícím zisk před věcmi, které jej negenerují či naopak stojí peníze. Tato funkce patří jako řada dalších fičurek mezi naposledy zmíněné. Mezi nimi se dost často vybere něco, co udělá radost či pomůže velké skupině uživatelů. Funkce, o které se bavíme, takové vlastnosti zřejmě nyní nemá. Ale pokud jste tím, kdo chce peníze do této funkce investovat, domluvte se s Tomášem na nákladech či na možnosti funkci napsat vlastnoručně.