Hlavní navigace

Názor k článku Co se chystá pro LibreOffice 7.4 od Buldr - Diagnostické a měřící nástroje jsou natolik specifickou skupinou,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2022 18:39

    Buldr

    Diagnostické a měřící nástroje jsou natolik specifickou skupinou, že žádný dynamický a standardizovaný cyklus rozvoje nikdo nečeká (nezaplatí se). Stačí, když se důsledně dodržují standardy a rozhraní. Taková je realita a občas je potřeba hodně zkousnout. Například můj RTG na kontroly plošných spojů a elektronických obvodů vyrobil Kodak ve spolupráci se Siemens. Pořízený v roce 2012 - 3 roky starý, tedy jetý jakožto rozprodej zkrachovalé firmy v dražbě. Ani dnes není problém od Siemens sehnat náhradní díly. Nový a samozřejmě modernější začíná na 5 milionech. Abych si mohl prohlédnout výsledek (DICOM), je potřeba JAVA 6.0 a MSIE 8.0 (MPMODUL). Jakákoliv, byť SW aktualizace a skončil jsi. Na HW rovnou zapomeň, protože bude fungovat pouze pod Quadro 400 (ovladač v.: 193). Takový Socomec tě nenechá vyměnit ani paměťovou kartu na záznam (obyčejná Lexar), ale hezky pěkně si vybere 800 Euro a za 8 GB Lexar. Tak to prostě je a jsem s tím smířený. Vlastně jsem šťastný, že nedělám IT v nějaké nemocnici, kde takovéto srandy znají ještě mnohem detailněji (rozpovídají se při každé návštěvě s měřením). Nechci na toto téma dále debatovat, protože to nemá význam. Jsou to speciality pro omezené spektrum zákazníků a každý výrobce si to holt řeší naprosto po svém. Tak to bylo, je a hodně dlouho ještě bude.

    Microsoft Office a přidružené nástroje jsou natolik mocné, že přežvýkají libovolný protokol (výstup) do přijatelného formátu a zrovna Excel se najde v každé kanceláři, do které posílám nejen protokoly.