Hlavní navigace

Názor k článku Co se systemd… a Linuxem od Radek Podgorny - "Nemalou měrou se na nevhodnosti systemd podílí zřejmě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 6. 2014 1:12

    Radek Podgorny

    "Nemalou měrou se na nevhodnosti systemd podílí zřejmě i rozšiřující se základna mobilních zařízení s Androidem, pro kterou je systemd nestravitelný."

    ...podivejme se proc (v odkazovanem blogu): The biggest "other init" is Android's. To me this is probably the biggest issue: Systemd's license is incompatible with android, and it's made itself hard to clone.

    licence systemd je lesser gpl, takze v tomto pripade je nadavani na systemd uplne mimo. problemem je dementni licence androidu (kterou tam maji kvuli vyrobcum).

    ...celkove bych doporucil redakci, aby podobne emotivni vylevy (predevsim prvni cast clanku) trochu korigovala nebo rovnou presmerovala do sekce blogu. ;-)

    a ted flame topic: lennart me obcas taky stve a treba systemd 214 me stve doted, protoze rozbili dhcp klienta a zavedli mnozstvi kravin, ale presto musim rict, ze systemd jako celek konecne splnuje to, co jsem od initu chtel jiz davno (tedy jakousi fuzi mezi runitem a sysv). ano, ma to bugy a podivnosti, ale budme za to radi, vsechno ostatni je jeste vetsi sracka... ;-) ...systemd se casem procisti nebo to nekdo forkne, toho bych se nebal.