Hlavní navigace

Názor k článku Cold-Boot Attack ukradne hesla z paměti za dvě minuty, ochrana nefunguje od mr.n - chudí lidé kradou notebooky kvůli HW, protože si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 9. 2018 13:44

    mr.n (neregistrovaný)

    chudí lidé kradou notebooky kvůli HW, protože si jej nemohou dovolit, nebo chtějí notebook prodat a utržit peníze..

    bohatí lidé, pro které je cena HW zanedbatelná, kradou notebooky kvůli tomu, aby získali data na notebooku.. a to mohou být buď přímo data uložená na notebooku, nebo kvůli přístupům, které jsou na notebooku uložené.. třeba SSH klíče, hesla k systémům atp. divil byste se se, kolik škody může způsobit třeba to, že se vaše konkurence dostane k plánům nového produktu, který chcete uvést na trh a který by konkurenci třeba úplně zničil.. to už stojí za to, podnikat různé eskapády proto, abyste se jako konkurent k těm datům dostal (řekněme že tato data mají hodnotu celého vašeho businessu, což si třeba odhadnete na 10mil USD).. konkurence je celosvétová..

    a nemusí to být zrovna váš notebook, protože v té dané společnosti pracujete, ale jste třeba sysadmin v dodavatelské společnosti pro tu danou společnost a někdo vám ukradne notebook, aby se skrze váš servisní účet dostal do vnitřního prostředí klienta, o jehož data má zájem.. scénáře jsou různé..

    a laborovat s chlazením paměti? samozřejmě, že se to vyplatí, abyste obešel už docela pokročilou ochranu.. když vám jde o 10mil USD, tak si těch 100tis USD klidně rád zaplatíte ;)

    (nemám s tím praktické zkušenosti, vše o čem se tu píše jsou samozřejmě praktiky za hranou zákona)