Hlavní navigace

Názor k článku Čtyřicet let existence slavných mikroprocesorů řady Motorola 68000 od BobTheBuilder - Brežněv umřel v listopadu 1982, v roce 1983...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 2019 12:44

    BobTheBuilder

    Brežněv umřel v listopadu 1982, v roce 1983 vstoupil do služby Pershing II (s tou Motorolou). Ruské rakety SS20 u nás byly rozmístěny preventivně (tedy dřív, než byly ty Pershingy II v Německu).
    Toho Brežněva si pamatuju dost přesně, bylo to v úterý (resp. v úterý dopoledne to úmrtí oznámili). Byli jsme zrovna na vojenské katedře, najednou mimořádný nástup. Po cestě na buzerplac kdosi povídal "umřel Brežněv" a my na to "to je blbej vtip". No vzápětí promluvil náčelník katedry a skutečně se zajíkal žalem, když to oznamoval. A nakonec dodal: pro dnešek je výuka ukončena. Navzdory listopadovému nevlídnému počasí a vojně v rozvrhu to byl nakonec fakt pěkný den.
    Takže ještě za Brežněva už byla plánovaná náhrada Pershing 1a za Pershing II v Německu a ten 32 bitový procesor právě byl ta ajťácká třešnička celé věci. Připouštím ale, že ten vtípek se s Brežněvem mohl minout, je to přece jen bratru 40 let.