Hlavní navigace

Názor k článku Cvičení NATO: válečným zpravodajem v kybernetické válce od braqela - Právě, že se čeká kybernetický útok, ale bojovník...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2013 15:03

    braqela (neregistrovaný)

    Právě, že se čeká kybernetický útok, ale bojovník na oslovi je poněkud blíž realitě. A neřeším boj muže proti muži, ale situaci kdy si musí bojovníka na oslovi dohonit. Dokud má baterky, tudíž GPS, noční vidění, spojení, tak vítězí. Ovšem dojdou-li baterky, síly se vyrovnají a tu teprve bojovník na oslovi má navrch jak znalostí terénu, tak v daných podmínkách lepší výzbrojí a podporou obyvatelstva.
    A ano, bojovník na oslovi nám digitální cestou fest obyvatelstvo demoralizuje, když je internetem přenášeno, že osel v horách je použitelný jako jeden jediný možný dopravní prostředek, který vydá za celou týlovou službu, nerezový hrnec s kusem mědi a hrudkou semtexu párá auta odolné proti minám v řádech milionů dolarů a nakonec do našich osvoboditelů dělají díry zastaralými kvéry, neboť jaxi navzdory celé slavné technice jsou pořád na vyšších kopcích než šiřitelé demokracie.
    Toto mi silně připomíná cvičení za sociku proti nepříteli z očekávaných náletových směrů, což podle mě byla už tenkrát blbost, proč by šel někudy, kde je očekáván.