Hlavní navigace

Názor k článku Desktop Psyche z pohledu začátečníka od Lubin - pěkný článek ačkoliv "z pohledu začátečníka" napsal bych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2003 7:43

    Lubin (neregistrovaný)

    pěkný článek ačkoliv "z pohledu začátečníka" napsal bych ho v době kdy jsem začínal s linuxem mnohem ostřeji. Protože většinou je to skutečně mezi židlí a klavesnicí. Pak je ovšem jedno jestli má instalovat windows nebo redhatlinux (případně mandrakelinux) protože se domnívám že běžný uživatel který začíná je po instalaci jedno jakého OS v situaci Alenky v říši divů. Pokud se jedná o zkušeného uživatele systému windows a vyzkouší redhatlinux nebo mandrake linux pak je v situaci Alenky za zrcadlem. Vše co znal z windows je zde poněkud jinak i když za ten rok co jsem velmi spokojeným uživatelem linuxu na desktopu musím říct že jsem se v grafickém prostředí KDE zorientoval velmi rychle. Myslím že pro nasazení linucha ve firemním prostředí je řešením informatik, který nakonfiguruje PC pro uživatele a pro uživatele který používá kancelářské aplikace pak již není problém pracovat a je mu srdečně jedno jaký os používá.
    Pokud někdo používá linux doma a nemá informatika který by mu nakonfiguroval linuxovou masinku no pak mu teda podle mě nezbývá nic jiného než se to naučit.
    Jak mi kdysi napsal jeden linuxovy guru na jeden můj dotaz. "Naučili se to jiní naučíte se to taky."
    Protože se denně setkávám se začínajícími uživateli systému windows vím, že i v tomto os se musí něco málo naučit. U linuxu je tomu ovšem tak že ne něco málo ale je toho dost co je potřeba nastudovat pochopit a uplatnit v praxi. No a když už to umí pak je to brnkačka.
    Ovšem tento článek byl spíše s pohledu zkušeného uživatele os windows, který by chtěl aby měl v os linux nebo spíše v KDE vše stejně nebo podobně snadné jako je zvyklý z MS windows. Ona ta snadnost nastavování ve windows je to k čemu se KDE se svými nástroji již blíží a taky to čím si doufám získá i větší rozšíření mezi běžnými uživateli.