Hlavní navigace

Názor k článku Digitální signálové procesory řady TMS320 od Petr M - Co DSP, to je ještě celkem v pohodě,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2016 21:18

    Petr M (neregistrovaný)

    Co DSP, to je ještě celkem v pohodě, tam se to dá ještě nějak algoritmizovat (teď dělej to, potom tamto) a jenom si dávat majzla na to, jak se to vlastně provádí (např. nebyly možný některý sekvence instrukcí, protože operand ještě visel v násobičce. Když ty pasti člověk vychytá a potřebuje něco řídit, jsou k nezaplacení. Posledně ten QPSK demodulátor stál za to... :D Asi jako přechod od plaza k ptákovi.

    Co je ale přechod od plaza ke stromu, to jsou PLD, ať už CPLD nebo FPGA. Tam se věci dějí tak nějak současně, následnost kroků se řídí víceméně jenom stavovým automatem nebo pipeline... O rychlosti běhu a využití čipu (a tím i ceně zařízení) rozhoduje například jeho zapojení (kam namapuju GPIO) atd. Tam bych to v biologii přerovnal jako přechod od plazů ke stromům... Však si to prubni, kit s MachXO se dá sehnat kolem 600-700 CZK.

    Btw, právě proto, že DSP umí něco a CPU něco jinýho, dělají u TI brouky řadu OMAP. Tzn. DSP 1-2GHz + ARM 400+ MHz (nevím z hlavy aktuální nabídku, nějak bych to momentálně neměl jak využít)...