Hlavní navigace

Názor k článku Distribuce bez systemd: úvod a distribuce Antix MX-16 od NULL - Tak logicky to smysl dává. Zbývá otázka, jestli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2017 14:29

    NULL (neregistrovaný)

    Tak logicky to smysl dává. Zbývá otázka, jestli to byl motiv. Dost se i tady na rootu řešilo, jak to, že když je systemd tak špatný, tak na něj přešly velká distra? Pak tu někdo nadhodil, že je to proto, že Red Hat je hhodně aktivní přispěvatel a nechtěli o toto přijít a že konkrétně v Debianu to prošlo jako souhlas o jeden hlas, což mi moc průkazné, resp. k chlubení se přechodem velkého distra, moc nepřijde. Navíc, jestli se dobře pamatuju, tak tehdy se dost řešil stav linuxového desktopu, nárust procent jeho podílu, Shuttleworth a jeho investice a plány atd., o čemž nevím jak moc to platí dnes.
    Podle mě je největší problém s tím, a je to i vidět, že se distro nedá lehce rozdělit na se systemd a bez systemd. Představme si že by to udělalo třeba nějaké grafické prostředí - buď si distro vybere to naše, nebo tam spousta aplikací nepojede, pojede blbě a kdoví jak za nějakou dobu . . . Takže by se jednou třeba Debian rozhodl, že prostě bude s Gnome a nic jiného tam jenom tak nenarveš - a než mi někdo bude vykládat že se systemd dá odinstalovat, tak ano dá, ale třeba na to Gnome už musíš mít nějaký script který napsali v Gnome pro Ubuntu aby to jelo. A takto kdyby se začaly chovat všechni maintaineři všech balíčků tak dojdem kam?