Hlavní navigace

Názor k článku Distribuční věstník: ReactOS vylepšuje správce médií, vyšel aktualizovaný Debian 9 od cziss - Odpovídám na obojí. Nepletu dvě věci dohromady: Jistě, používám FB,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2020 15:16

    cziss

    Odpovídám na obojí.

    Nepletu dvě věci dohromady:

    Jistě, používám FB, Google mail např., ale JEDNAK tu mám jistá nastavení jak omezit sdílení osobních informací (např. poloha, historie) se touto službou či jejími dalšími uživateli. A myslím, že se tomu dá i nějaké míře věřit. A potom, tyto služby používám jak JÁ CHCI a sdílím na nich CO CHCI. Znovu zdůrazňuji, že každá tato služba o mě ví, jen tu svou část. + Mám možnost využívat nějaké technické prvky, jak sledování omezit atd.

    Provoz cloudového OS, který ze svého principu získá VŠE k čemu bude mít přístup. Ať už jde o online nebo offline aktivity/data. To ani není jiná liga, to je úplně jiná hra. Je úplně jedno, jestli se MS někdy prokázalo, že data zneužil (kdyby měl čas to hledat, jsem si jistý, že by se něco našlo).

    Dále, úsilí vs. přínos: V dnešní době začít používat Linux = úsilí minimální, v případě cloudového OS přínos = dle mě vysoký. Já jsem na Linux naplno přešel před rokem a půl a ten poměr úsilí/přínos vidím i za aktuální situace velmi ve prospěch přestupu.

    A také nesouhlasím s tím, že lidé chtějí vše najednou. Lidé chtějí určité myšlenky a obsah sdílet a určité ne (vůbec), nebo jen s někým. Což se podstata toho, co já osobně vidím jako ten problém. V aktuální situaci, při dodržování nějaký zásad, má jedinec možnost docílit stavu, že sice absolutní soukromí nemá, ale je schopen toto velmi ovlivnit a zároveň používat moderní platformy. Ve světe, kde bude mít cloudový OS, tuto možnost zcela ztrácí a je buď a nebo.

    Btw. a to jsem úplně zapomněl na to, jak tu někdo psal, že se používání takového OS může dost finančně prodražit nějakým tučným měsíčním výpalným. Ale to už je jen taková třešnička na dortu.

    30. 7. 2020, 15:20 editováno autorem komentáře