Hlavní navigace

Názor k článku DJI je na černé listině USA, Ubuntu zprovozněno na Apple M1 od Miroslav Šilhavý - Tak to se dá snad celkem snadno dokázat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2020 16:27

    Miroslav Šilhavý

    Tak to se dá snad celkem snadno dokázat, jestli nějaký dron posílá data do Číny, nebo ne. Kašlete na zástupné důvody a prostě napište, že jde o "normální" politicko-ekonomický boj, žádné "vyšší dobro" a bezpečnost.

    Tady přeci nejde o to, jestli něco někam odesílají v partikulárním případě. Jde o to, aby se jejich technologie neuhnízdily na trhu (v USA) a aby se nepodporovala taková firma. To lze v klidu nazývat "bezpečností". Bezpečnost není jen odvracet bezprostřední hrozby, ale jim i přecházet.

    Akorát tím prohlubujete víru paranoidních konspirátorů, likvidátorů 5G zařízení, věřící v očkování s nanočipy aj. :-))

    Takové pitomce nevymýtíte, ti existují v každé společnosti. Vždy najdete někoho, kdo bude říkat, že bezpečnostní pás si nepoutá, protože jeho kamarádovi to zachránilo život (třeba, že utekl z hořícího auta na poslední chvíli).

    Celkově se tomu říká "hodnotová politika", tedy neomezovat se jen na to, jestli konkrétní obchod je právě teď v pořádku a výhodný, ale dlouhodobě spolupracovat jen s těmi, kteří se osvědčí.