Hlavní navigace

Názor k článku Dokumentově orientovaný desktop – lepší vyhlídky? od Mikuláš Patočka - Já OS/2 ještě používám. Ten desktop vypadá hezky,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2006 0:13

    Mikuláš Patočka (neregistrovaný)
    Já OS/2 ještě používám. Ten desktop vypadá hezky, ale moc použitelný není (proto ho moc nepoužívám, používám File Commander --- klon Norton Commanderu pro OS/2). Ten desktop běží celý v jednom procesu, takže chyba kdekoli shodí ten proces a pak nezbyde než rebootovat OS/2. Např., když si tím prohlídneš obrázek, který je chybný a shodí ten prohlížeč, tak to shodí celý desktop.

    Ty třídy a objektovost OS/2 desktopu vypadají progresivně --- až na to, že pokud ti něco nainstaluje třídu, ve které je chyba a desktop se nezavede, tak můžeš přeinstalovat. Pokud ti něco nainstaluje třeba chybný driver do kernelu, tak se dá zeditovat textový soubor config.sys, odstranit ho, a nabootovat --- ale ty binární soubory desktopu se editovat nedají.

    Jediné, co se mi na tom desktopu velmi líbí je "start" menu podoné menu "start" z windows, až na to, že prochází soubory a adresáře na všech discích. Dají se tím otevírat soubory rycheji než z command-line.