Hlavní navigace

Názor k článku Domén nepřibývá a platy v IT rostou, vysvětluje zdražení Ondřej Filip od MarSik - CZ.NIC není organizace, která se má zabývat pouze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2018 12:41

    MarSik (neregistrovaný)

    CZ.NIC není organizace, která se má zabývat pouze "národní správou doménových jmen". O tom, čím se má organizace zabývat rozhodují jen a pouze její vlastníci a členové. Proč to pořád nedokáže nikdo pochopit.

    CZ.NIC dostal do správy .cz podstrom doménových jmen od ICANN. Nikde tam nebyla podmínka, že se musí vzdát všech ostatních činností. Může o tu správu samozřejmě zase přijít. Jenže on je CZ.NIC jako na potvoru jedním z nejlepších (a nejlevnějších) správců na světě.

    > Opravdu mi nejde o zdražení, to není můj problém

    Dostáváte za své peníze odpovídající službu? Jsou .cz domény stabilní, dobře vedené, zabezpečené? Ano? Tak Vás naprosto nemusí zajímat co s těmi penězi CZ.NIC dál dělá. Za jídlo v restauraci také zaplatíte a nechcete přitom detailní rozpis nákladů.

    Jediným protiargumentem tedy je, že si myslíte, že by se to dalo dělat levněji nebo lépe. A v tom případě je zdražení Váš problém, i když si to nechcete přiznat.