Hlavní navigace

Názor k článku Domén nepřibývá a platy v IT rostou, vysvětluje zdražení Ondřej Filip od PetebLazar - Této společnosti za padesát let období průměrnosti a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2018 15:54

    PetebLazar (neregistrovaný)

    Této společnosti za padesát let období průměrnosti a nevybočování z řady holt ještě chvíli (pokud?) potrvá, než vetšina jedinců získá opět zdravé individuální sebevědomí a ztrátí strach z osobní odpovědnosti. Bez toho se bude většina upínat k hlasitým jedincům a jejich často prázdným slibům (s jednoduchými řešeními) jako svým spasitelům a pokud je tento snad po volbách zklame, tak si najdou příště dalšího s ještě nerálnějšími sliby ... jednou to přeci vyjít musí). Stupeň této ztracenosti nás pak na politcké geografické ose posouvá mezi západem a východem.

    Neštěstím Evropy (EU) je podle mne to, že se v přemíře zabývá tím co nás rozděluje, místo aby akcentovala společné důležité zájmy a za ně se zasazovala (nebýt společenstvím rozdílných dílčích zájmů). Ty se stejně nedají uspokojivě vyřešit a výsledkem je pak možná jedině kompromis, který nevyhovuje nikomu. Vyrovnávací transfery peněz jakkoli asi míněné v dobrém, působí v cílových destinacích často značně korupčně a místo osobní motivace způsobují společenskou závislost.

    Pro politickou situaci v ČR to může být podobně záchranou do budocna, že se najde společná část politického spektra, která bude schopna domluvit na hlavních cílech, překonat rozdíly ve směru(cestě) k nim. Pokud současně s tím udrží korupci moci v rozumných mezích je tu šance na dlouhodobější stabilní rozvoj.