Hlavní navigace

Názor k článku Domén nepřibývá a platy v IT rostou, vysvětluje zdražení Ondřej Filip od Polaris - On výraz "Zpátky do Evropy" ve skutečnosti nikdy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2018 18:34

    Polaris (neregistrovaný)

    On výraz "Zpátky do Evropy" ve skutečnosti nikdy neznamenal nic jiného, než marketingový(*) slogan, který sice používali politici a média, ale nikdo jiný se s ním nesžil. Také proč? V Evropě jsme byli odjakživa, jsme a dále budeme, žádnou čtvrtou říší k tomu nepotřebujeme.
    "EU" __NEROVNÁ SE__ "Evropa". Neexistuje žádné pozitivní "EUropanství". Existuje pouze snaha nám tohle namluvit a je na nás, abychom se dokázali bránit, odmítali tyto snahy a byli schopni s ostatními státy spolupracovat bez živení bruselní hegemonie.
    Moudrý člověk to pochopí zcela přirozeně, protože současná, postdemokratická, Němci a jejich přívěškem Francouzi vlastněná EU, funguje na principech, které jsou ve všech ostatních oblastech přirozeně, či dokonce zákony potlačovány, jejich ekvivalent nenajdeme dokonce ani v přírodě. Centralizace. Průměrování. Monopolizace. Drsné zásahy do svobody, potlačování různorodosti. Demotivace a vytlačování kvality, která odchází mimo kontinent. Celá EU je dnes více a více orientována do podoby politického kartelu, který bude nakonec jako každý jiný kartel, škodit všem.
    A nejstrašnější je vidět, jak drsné vydírání je používáno, když s Bruselí někdo nesouhlasí, nebo dokonce chce, ten žalář národů opustit. Opakovaná referenda. Výhrůžky dokonce i Švýcarsku, byť není člen. Tvrdé vydírání Británie, které by měli ještě sto let děkovat, za to, že minule EVROPU pomohla zachránit před Němci a kolaborující polovinou Francie.
    _____________
    (*) "Návrat do Evropy" se používal s oblibou například v televizních reklamách, zaplacených z peněz uloupených daňovým poplatníkům, které nás měly přesvědčit, že je to ta správná cesta. V jedné z nich pár českých důchodců, žijících v budoucnosti někde ve Španělsku, telefonovalo dětem do České republiky, jak se tam na stará kolena mají skvěle. Realita? V době poslední řecké krize, kdy Brusel sanovala řecké dluhy u Německých a Francouzských bank (ano, o to tehdy šlo), během násilné demonstrace dělali rozhovor s řeckou důchodkyní a ptali se jí, proč tolik násilí a proč všichni demonstrují. Odpověděla: "Protože nechceme být žebráci, jako důchodci na Slovensku". Tohle je to vaše skvělé "EUropanství".