Hlavní navigace

Názor k článku Dopouští se Linus Torvalds verbálního zneužívání? od Karel - Ono být sprostý a šikanovat jsou dvě různé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2016 15:19

    Karel (neregistrovaný)

    Ono být sprostý a šikanovat jsou dvě různé věci. Znám plno sprostých lidí, kteří ale jednají fér a okolí je bere. Jejich "no tohle musel psát debil" je ošklivé a v bug reportu to nepotěší, ale není to šikana.

    A pak máme pár lidí, co šikanují. Přestože jsou někteří velmi slušní. Jak se to projevuje? To na poradě jeden člověk řekně "Petra udělala analýzu vytížení sítě..." a tihle zareagují "tak s tím nás ani neobtěžujte, Petra nikdy nic neudělá správně, ať to Pavel předělá". Jaká je skutečnost? Oni vlastně neví, protože to po ní nikdy neověří a nikdy se na to ani nepodívají. Ale máme pár desítek lidí, kteří s daty od ní pracují a za celé roky neměli vážnější problém. Včetně těch pár blbců, co ji šikanují, protože těm se ta data také běžně dávají, jen se jim musí lhát, že jsou od Pavla nebo od Andreje. Pak jsou samozřejmě skvělá.

    Každý si tu hranici musí udělat sám a každý ji má někde jinde. Kupodivu ti šikanovaní se neozvou, vidí to spíše jejich okolí. A vyštípat manažera, co kritizuje věci, které nikdy neviděl, jen proto, že (... proč vlastně? Možná že jim Petra nepodržela? Nebo nevěří, že ženská může dělat práci dobře? Nebo zabrala místo jejich známému? ) obvykle nejde. Obzvláště pokud i za ním jsou nějaké výsledky.

    Osobně mi přijde, že jste se šikanou ještě nesetkal. Ona není až tak častá a když ji nechcete vidět, tak ji ani nevidíte. Zajímavé je, že ti agresivní obvykle ani nechtějí daného člověka vyštípat z firmy. Oni si tu šikanu užívají, takže se naopak snaží svou oběť udržet v dosahu.