Hlavní navigace

Názor k článku Dopouští se Linus Torvalds verbálního zneužívání? od Ivan Nový - Ne nutně, často si ho lidé vyberou za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 10. 2016 8:27

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Ne nutně, často si ho lidé vyberou za svého vůdce, aby čelil cizí agresi za ně. Svět je dokonalý. Pokud podobné chování existuje tak to znamená, že se vyvinulo díky evoluci a je potřebné.

    Koukolík například uvádí, že psychopati rozloží každý pracovní tým. Vzhledem k tomu, že i v lidské společnosti běží podobný algoritmus jako ACO, existuje obdoba blíže nespecifikované "feromonové stopy", tak je zřejmé, že psychopati zajišťují její zvětrávání, "zabíjejí" pracovní, či vývojové týmy, které tuto "feromonou stopu" dostatečně neobnovují, společenství pracovních týmů pak může najít optimální rozdělení zdrojů.

    Tedy i psychopati mají ve společenství svou důležitou roli, brzdí cestu týmů neperspektivním směrem, nebo když se málo snaží a jejich činnost nepřebije vliv psychopata. Obdobně funguje feromon v algoritmu ACO, musí být neustále lokálně obnovován, aby vedl správným směrem. Kdyby nezvětrával, časem by feromonová stopa pokryla rovnoměrně celé teritorium a ztratila by svou funkci.

    Taktéž lidská společnost bez psychopatů, roztříštila by se do všech směrů a dohromady by její konání nedávalo smysl.