Hlavní navigace

Názor k článku DRM se stalo součástí standardu HTML 5.1 od Withy14 - S DRM v HTML5 nesouhlasím, je to fakt...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2014 11:37

    Withy14 (neregistrovaný)

    S DRM v HTML5 nesouhlasím, je to fakt kravina. Souhlasím s tím, at si to výrobci implementují na své straně, když chtějí. Ale...

    Pro j: nechtěl byste se nad sebou zamyslet? Jakkoliv je koncept DRM špatný (i když například ve Steamu ani u Blizzardu mi nevadí, Steam de používát i offline, Blizzard má veskrze online hry, některé sice se singleplayer složkou, ale to lasi ničemu nevadí, protože i ty dou spouštět off-line), tak to že vy tady píšete, že si to radši stáhnete z torrentů, mi taky nepříjde zrovna správné.

    Někdo si dal tu práci, aby vytvořil daný filmu/hru/hud­bu/program/co­koliv. Trvalo mu to měsíce nebo i roky. V dnešní době se bez peněz prostě neobejdete (opravte mě, pokud jo), jiná věc je hodnota daných produktů (umíněné SimCity stálo za dvě věci, spousta f2p her taky stojí za houby). I za open-source se platí (například ve formě reklam nebo podpory). Máme tu crowfunding, wikipedia (která je zdarma pro všechny) občas požádá o dobrovolné finance a i ten piratebay musí být z něčeho placen (napadá mě například provoz serveru a databáze, dns záznamy)

    Tak jak zmínil Seti - trestní zákoník vám nezabrání v tom krást a vraždit. To jen vaše svědomí a morální hodnoty. A až v životě vytvoříte něco hodnothého a někdo vám to ukradne, tak - s ohledem na tuto diskuzi, by vám to nemělo vadit.