Hlavní navigace

Názor k článku Dvě dekády s Linuxem od VK - Řekl bych, že zastarávání teď není až takový...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2014 19:18

    VK (neregistrovaný)

    Řekl bych, že zastarávání teď není až takový problém, protože vývoj se trochu zpomalil (konečně) a nové vlastnosti většiny programů už nejsou tak důležité, aby bylo nutné dělat upgrade. Já ho tedy dělám, ale jenom proto, že mne to baví :-)

    Pokud je WiFi přes USB, tak by se po zapojení mělo něco objevit alespoň v dmesg a lsusb? Jinak nové pojmenování síťových zařízení je docela zábava. Na serveru s Ubuntu Server 14.04 mám síťovku na MB označenou em1 (překládal jsem si to jako ethernet motherboard) a teď koukám, že na desktopu s OpenSUSE 13.1 mám síťovku na MB označenou jako enp4s0. Zrovna když jsem myslel, že to začínám chápat. Asi to budu muset nastudovat...

    Ale u těch konfiguráků nevím, jak by mohly zpomalovat systém. Spíš bych to viděl na to, že tam (do .mozilla nebo jak se to...) ukládáš i cache Firefoxe. Proto to já řeším pomocí about:config v adresním řádku a nastavím: Nová předvolba → Řetězec: browser.cache­.disk.parent_di­rectory = /tmp (způsobů je víc), a jako /tmp připojím tmpfs. Samozřejmě to předpokládá trochu větší paměť. Jinak fakt nevím, co by mohlo zpomalovat, nejsou to Windows :-)