Hlavní navigace

Názor k článku Dvě dekády s Linuxem od Lael Ophir - Ad 1 - přitom jste ještě před pár...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 10. 2014 14:19

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad 1 - přitom jste ještě před pár příspěvky psal, že klikátka jsou omezená, a editace konfiguráku je jednodušší. Zjevně to není tak úplně pravda.

    Ad 2 - ano, na Linuxu nemáte roaming profiles, takže když se přihlásíte ve firmě v jinému počítači, nezkopíruje se vám profil ze sítě. Ad Windows... se muselo pracovat jako superuživatel - to máte jistě na mysli Windows 9x :)

    Ad na windows nepamatuji úspěšnou obnovu systému - to ovšem nebude problém Windows.

    Ad konfigurace systémových souborů nemá uživatel Linuxu důvod zasahovat - přesně jako na Windows. Jenže pokud uživatel provádí i správu stroje, což je doma dost obvyklé, tak pochopitelně mění i per-machine konfiguraci (na Linuxu obsah /etc).

    Ad instalace kodeků je na windows velmi riskantní zásah - opakuji že jsem ještě neviděl takový problém. Samozřejmě jde ale o setup package třetí strany, který v principu musí mít právo měnit per-machine konfiguraci, a ten setup může napsat jakýkoliv matlák v garáži. To je pak ovšem chyba autora daného SW, nikoliv OS.

    Ad instalace vypalovacího SW - pokud je vaše zkušenost z Win9x, tak se o ní nemá smysl bavit.

    Ad údajná neopravitelnost - jinými slovy vy jste to neuměl opravit. Ve skutečnosti se dá opravit skoro všechno. Jsou případy kdy se to časově nevyplatí, ale ani jeden z těchto případů tak nepůsobí.