Hlavní navigace

Názor k článku Edge bude používat jádro Chromium, potvrzuje velké změny v Microsoftu od Lael Ophir - Šílený Ballmer byl trochu jetý, ale řval "developers,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2018 22:44

    Lael Ophir

    Šílený Ballmer byl trochu jetý, ale řval "developers, developers, developers" celkem správně. Uvědomte si, že různé kultury mají různé zvyky. Předpokládám že kdybyste se u vás v kanceláři musel povinně účastnit ranních rozcviček s kolegy, tak byste si klepal na čelo. Pro Korejce je to naprosto normální. Pro Američany jsou zase normální team buildingové akce s výstupy podobnými tomu co předváděl Ballmer. Celkem drsné byly i zpěvníky IBM. A americkou tradicí je i navážet se do konkurence, jak můžete vidět u Applu, MS, Googlu a mnoha dalších.
    https://www.youtube.com/watch?v=qNhCsm2bbq4
    https://www.youtube.com/watch?v=HpPUUWp5sO4
    https://www.youtube.com/watch?v=VyQEbLx6AEY

    Nemyslím že MS je "fail za failem". Každá větší firma zkoušela různé věci. Důležité je umět ty věci včas zaříznout, pokud nefungují. Koukněte na seznam produktů a služeb, které zrušil Google. Je podle vás Google "fail za failem"? Asi ne. Nakonec totiž nezáleží na tom kolik toho firma vyzkoušela, ale jestli našla to, co jí dokáže generovat zisk. Naopak je fail, pokud firma negeneruje zisk, protože nezkusila najít cestu. Chápu že Češi na to mohou mít trochu jiný názor.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Google_products#Discontinued_products_and_services

    Nepřipadá mi, že by z MS ekosystému lidé utíkali. Také nemyslím, že svět open source je o spolupráci. Koukněte se například na smutný příběh nahrazování X11. Vznikla spousta projektů, které spolu nijak nespolupracovaly, a zase zanikly. Nakonec po desítkách let byly ve hře projekty Mir a Wayland, mezi kterými se konaly divoké slovní přestřelky, a oba týmy po sobě vzájemně házely špínu. Podobně nebylo vidět moc spolupráce u threadingu (LinuxThreads vs Next Generation POSIX Threads vs Native POSIX Thread Library), nebo u náhrad initd (initng, launchd, OpenRC, runit, procd, Solaris SMF, Upstart, systemd a další). Navíc je dobré si uvědomit, že "starý MS" přišel s Windows NT, které byly kompatibilní s DOSem, Windows 3.x/95, OS/2 a POSIXem (tj. Unixy). Dneska jsou Windows kompatibilní dokonce s Linuxem, i na binární úrovni, pomocí Windows Subsystem for Linux.