Hlavní navigace

Názor k článku Editace PDF v Linuxu: velký oříšek od Karel - On je tohle trochu začarovaný kruh. Plno lidí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 9. 2008 8:52

    Karel (neregistrovaný)
    On je tohle trochu začarovaný kruh. Plno lidí (a bohužel jsou někteří z nich zákazníky nebo dodavately) nechápe, že PDF je formát "pouze ke čtení" a klidně vám v tom pošlou cenovou nabídku. Přesněji řečeno, vy pošlete například do AutoContu mnohařádkovou poptávku (jako plain text) a oni vám jako odpověď pošlou mnohařádkový (a někdy i několikastránkový) dokument ve formátu .pdf (s logem, adresami, čárkami a rámečky). Pokud chcete ceny a případně další texty dostat do nějakého rozumného formátu, musíte to opsat. A člověk z AutoContu se brání, že mu to "systém" neumí uložit jinak než jako .pdf a ještě dodá, že přeci PDF už jde převádět. A to je právě ten začarovaný kruh - "hloupí" lidé vyvolávají u ostatních deprese svou ignorancí, ti ostatní se snaží s tím nějak vyrovnat a nějak "to" obejít a tím zpětně dávají zapravdu těm hloupým v tom, že "vždyť to vlastně dělám správně".

    PS: Já osobně data zaslaná v .pdf shlédnu a dále nezpracuji. Zatím mi to vždycky prošlo. Ovšem po přečtení tohoto článku se obávám, že mně časem někdo donutí tyhle soubory zpracovávat s tím, že "vždyť je to editovatelné".
    PS2: Občas dostávám data i v .bmp - uživatel ofotí obrazovku, na které je vidět tabulka v MS Excel. Na tohle křičím a beru to jako osobní útok - a je pravda, že se to ti lidé rychle naučí nedělat.
    PS3: Příklad s AutoContem není smyšlený, to se nám skutečně stalo (naposledy minulý týden). Sám za sebe si ovšem myslím, že problém není v jejich "systému" ale u dotyčné "kontaktní osoby".