Hlavní navigace

Názor k článku Facebook uvedl otevřené a modulární 100GE switche od ldx - Všechny vaše úvahy vychází z předpokladu, že tyhle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2016 0:17

    ldx (neregistrovaný)

    Všechny vaše úvahy vychází z předpokladu, že tyhle kopírovací operace člověk dělá 1x za týden maximálně 1x denně.

    Zkuste se vžít do situace, kdy většina dat leží na síťovém disku. Potom by docházelo k prodlevám /čekání/ mnohokrát za den a ve výsledku by to bylo značně otravné. Typicky STB nahraje film/seriál nebo ho stahne a hodí ho na síťový disk...

    Zadalší full HD stream kvalitní dává tak 10-20mbps, 4k kolem 40-60. Na to samozřejmě Glan (i když si pustím třeba 6 x PIP s plným bitrate) stačí. Podotýkám že můj satelit zvládá až 32 různých streamů (24 x SAT + 8 x TER). Ale třeba pokud si další streamy pustí někdo další na síti anebo bude něco kopírovat, už se to může seknout. Protože v rámci 1Gbit už nebude dostatečná rezerva.

    Z ekonomického hlediska, na investici do nového routeru kvůli 2.5x / 5x zrychlení není žádný důvod, pokud je stávají Glan router dostatečně výkonný a kvalitní. To by musela být opravdová killer feature, jako těch 10Gbit.

    Exponenciála se nekoná, ale právě jen díky těm lepším a úspornějším kodekům. A doba kdy velká část filmů bude ve 4k je už blízko (ve vývoji je 8k). Myslím, že se v predikcích mýlíte.