Hlavní navigace

Názor k článku Fedora 10 Cambridge a pět let projektu Fedora od Jaroslav Reznik - - Do kcontrolu urcite nebudou :) Do System...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2008 10:39

    Jaroslav Reznik
    - Do kcontrolu urcite nebudou :) Do System Settings z KDE 4 ted v upstreamu pribyl system-config-printer, coz je port system-config-printer z GTK do KDE 4, ale jeste jsem nezkousel. System configy nemaji zadny centralni ovladaci panel, jsou GTK a vychazi z filozofie Gnome - tedy jsou v tom Gnomackem menu settings. Osobne pouzivam jen s-c-users a obcas nejaky selinux nastavim. Nejsou zadna slava a hlavne nejsou potreba, nemam co nastavovat. Port pro KDE mi proto prijde trosku zbytecny, ale s PolicyKitem by to mohlo jednou byt jednodussi - oddeleni GUI od skutecne funkcionality pres DBUS. Vic budu vedet snad v co nejblizsi dobe :)
    Jinak nastroje jsou distribucne specificke, ale tak je to open source a kdyz si to nekdo vezme a rozjede i jinde, proc ne? Zvlast po oddeleni backendu a GUI to bude snadnejsi.

    - Ja jedu na KDE 4 od dob bety, nejak moc veci mi nechybi. Zase az tak narocny nejsem. Navic i KDE upstream zmenil smer - nejdriv konzervativnim lidem udelame z KDE 4 KDE 3 a pak zacneme skutecne pracovat na budoucnosti. Coz me trosku mrzi, ale co uz :)
    Nebudu se tu prit o tom rozhodnuti vyhodit KDE 3, osobne si myslim, ze bylo spravne a hodne pragmaticke s ohledem na budouci vyvoj Fedory! Ja jsem tenkrat jeste nebyl Fedorak, ale rozhodl o tom KDE SIG, ten si zije vlastnim zivotem od Fedory a uplne kazdy se muze zucastnit meetingu (kazde utery v 16:00 UTC na #fedora-kde na freenode), uplne kazdy se muze pripojit a rozhodovat o tom, jakym smerem se bude KDE ve Fedore vyvyjet, kazdy je vitan! Jinak mrkni na stranky posledni Akademy, Rex tam mel prezentaci o prechodu 3 -> 4.