Hlavní navigace

Názor k článku Firefox 29 a Australis: zemětřesení v uživatelském prostředí od Jirka - A vy pořád ještě věříte tomu, že Chrome...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2014 21:01

    Jirka (neregistrovaný)

    A vy pořád ještě věříte tomu, že Chrome tu je jen z nezměrné ušlechtilosti a lásky Googlu k lidstvu?
    No, tak teda nevím ...
    Ať se tu nehádáme o slovíčka - taky jsem viděl výsledky testů webového provozu údajně dokazující, že chrome neposílá nic nežádoucího.
    Googlu ale z principu nevěřím, Chrome tu je od toho, aby pro Google vydělával peníze, hlavním zdrojem zisků jsou pro Google data uživatelů. Tedy v principu, bude zjevně cílem existence Chrome přinášet Googlu tato data.
    Že nějaké nedávno proběhlé testy u nějaké konkrétní verze Chrome neprokázaly nežádoucí přenosy dat, neříká nic o tom, zda takové nežádoucí přenosy dat neprobíhají dnes u aktuální verze, zda k nim nedojde při nejbližším updatu, anebo zda už dávno neprobíhají nějak skrytě, mimo možnosti detekce.
    Vzhledem k tomu, jaký je obchodní model Googlu, tu je pro Googla trvalé pokušení, začít takovou věc dělat a není logické čekat, že to nezkusí. To už bych více věřil Internet Exploreru, protože obchodní model Microsoftu je primárně jiný.
    A jen mimochodem, pracoval jsem nedávno na vnitřní síti, kde jsem byl přihlášen jen jako user s velmi omezenými právy přístupu, mj. bez možnosti přístupu k externím diskům. Protože admin nebyl v dosahu abych ho požádal o zvýšení práv, zkusil jsem to obejít - nebylo to nijak těžké. Chrome tyto restrikce bez potíží obešel a mohl jsem s jeho pomocí načíst data z USB klíčenky ... To jen jako perličku, nic to samozřejmě nedokazuje.