Hlavní navigace

Názor k článku Firefox se brání možnosti získat použitelný otisk prohlížeče k identifikaci od Miroslav Šilhavý - Tot otazka. Viditelny muze byt treba za pet...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2018 8:13

    Miroslav Šilhavý

    Tot otazka. Viditelny muze byt treba za pet let, az se zmeni rezim a zacne se zavirat za navstevu nekterych webu v minulosti zjistene z dat, kterych se stat zmocni.

    Toto riziko se ale nijak neliší, ať začneme zavádět technické blbiny, či ne. Jak jsem psal, metod na identifikaci osoby bude vždy dostatek. Definitivní metodou bude zavedení IPv6, ale napadají mě další už neřešitelné metody, vč. psychologické motivace lidí "být dobrovolně registrováni", nebo analýza chování. Takže ať plácáme miliony a miliardy, ať znepříjemňujeme život spoustě poctivých programátorů, adminů i provozovatelů (a absolutní převaha těchto lidí je poctivá), nevyřešíme vlastně nic. Bídáky, kteří nás chtějí sledovat, ty naopak stimulujeme k tomu, aby vyvíjeli co "nejlepší" metody sledování osob. Výsledek nulový, všichni pořád musí něco přeprogramovávat a biliony dolarů v hajzlu, a to jen z toho důvodu, že si pár chytráků myslí, "že všeci kradú", a že to ze vyřešit zavedením dalších restrikcí.