Hlavní navigace

Názor k článku FSP protokol - Internetová Legenda (13) od anonym - > Jazyk není logický. Zvlášť český ne. Předpokldádám,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2005 2:13

    anonymní
    > Jazyk není logický. Zvlášť český ne.

    Předpokldádám, že Wiz znal jazyk český lépe než většina lidí z jeho okolí. Což je mimo jiné vidět z toho, že jej byl schopen používat neobvyklým způsobem. Jistě byl schopen se bavit i konvenčním způsobem. Způsob, který však zanechal stopu v autorovi je právě tento.

    Tam, kde se ukazuje cosi běžného v novém světle, mimo rámec zatížený konvencí, otvírá se skulina do světa mimo nás... a mimo naše ego... ...oblast přímého poznání. Přes lidi jako je Wiz proudí informace odkudsi... A přesto - což je pro mě osobně záhada - to nemusí nutně vypovídat o jejich lidských kvalitách. Leckteré význačné osobnosti například umění či vědy byly komplikovaní lidé a nebylo snadné s nimi vyjít. A přesto tu jejich existence měla a má smysl... stejně jako existence konvencí i jejich překračování. Snad i o tom je ten článek. Kdo zůstává jen na jedné nebo jen na druhé straně je nutně neúplný.