Hlavní navigace

Názor k článku Gentoo a GPRS (1): Má to vůbec smysl? od JaR - Nerikal jsem, ze jste hloupy. Jen jste proste...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2005 12:41

    JaR (neregistrovaný)
    Nerikal jsem, ze jste hloupy. Jen jste proste nenasel to, co jste potreboval, ac to popsane je. Me prislo snadne to najit. Vam ne, kazdy jsme jiny.

    Kdyz prekladate nejake balicky, podivejte se, co potrebuji. Dobre je predem se rozmyslet, co potrebujete. Pokud normalne pouzivam jen KDE a najednou chci aplikaci treba z gnome, tak je celkem logicke, ze pri jeji kompilaci se mi bude prekladat cely zaklad gnome. A pokud mam jeste v USE jeste bohatou plejadu voleb, tak to muze byt skutecne extremni. Ale jen u prvni gnome aplikace. Ostatni budou zretelne kratsi. Vyplati se tedy zapremyslet a bud vyladit USE flags, aby v make.conf bylo jen to, co opravdu potrebujete uplne vsude a vypnute to, co nechcete, vzdycky to muzete prebit a zapnout v package.use. Nebo proste najit ekvivalent pro to prostredi, ktere uzivate (KDE ekvivalent, nebo neco jineho bez zavislosti na techhle bumbrlickach.

    Binarky openoffice - jde o ebuild openoffice-bin. Neprijde mi, ze by emerge openoffice tahalo min dat, nez emerge openoffice-bin :-).

    Co se cteni informaci tyka, ja u rozsahlych veci, pokud nevim, co delaji balicky, co se mi cpou do systemu, tak zapinam logovani vystupu terminalu (screen, konsole, gnome-terminal...) a potom to preletnu a hledam hlasky od emerge (vetsinou zacinaji hvezdickou). Docela to jde, neco podstatneho je tam jen obcas. S trochou praxe, grepem a awk to jde zvladnout pod deset minut i u nejvetsich serii kompilaci.

    Co do rychlosti, potrebujete dost pameti (nikoli silnejsi CPU), 256MB je z meho minimum pro vetsi kompilace, pokud jeste uzivate kde/gnome, PORTAGE_NICENESS alespon 10, dobre nastavene distcc (dobre je take ho dat s nice :-), ujistete se, ze vam nepobezi v te dobe jeste updatedb a bude to dobre. u CHOST tedy nevim, nikdy jsem se nekoukal jak to beha. Ale mam pocit, ze pri pouziti distcc by to melo byt jedno, alespon pokud ho uzivate samotne, protoze GNU C (ktere lezi pod tim) preci umi i na PII generovat kod pro P4 a obracene, ne ? Vase distcc na kompilucicim stroji proste zadava do distcc tasky typu "tady mas fajl, preloz ho s temito volbami..." a teoreticky by melo jit pouzit i crosskompilator treba na SPARCU jako druhou stranu.
    Cituji k moznym problemum:
    " Dependencies

    In order to use Distcc, all of the computers on your network need to have the same GCC versions. For example, mixing 3.3.x (where the x varies) is okay, but mixing 3.3.x with 3.2.x may result in compilation errors or runtime errors. "

    "Mixed GCC Versions

    If you have different GCC versions on your hosts, there will likely be very weird problems. The solution is to make certain all hosts have the same GCC version.

    Recent Portage updates have made Portage use ${CHOST}-gcc instead of gcc. This means that if you're mixing i686 machines with other types (i386, i586) you will run into problems. A workaround for this may be to export CC='gcc' CXX='c++' or to put it in /etc/make.conf.

    Important: Doing this explicitly redefines some behaviour of Portage and may have some weird results in the future. Only do this if you're mixing CHOSTs. "

    Tolik i k dale popsanemu problemu Honzy Jarose nize. Opet, vse je v http://www.gentoo.org/doc/en/distcc.xml
    At dlouho ziji ti, kdoz pisi dokumentaci ! :-)