Hlavní navigace

Názor k článku Go: minimalistický a překvapivě výkonný programovací jazyk od Miloslav Ponkrác - U mission critical věcí sakra záleží daleko více...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 11. 2018 22:52

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    U mission critical věcí sakra záleží daleko více na kvalitním ošetření chyb než na čemkoli jiném:

    1) Představte si, že mission critical řízení atomové hlavice bude ošetřovat chyby rychle, ale zato nekvalitně. Takový unicode si vezme benchmark chyb, shlédne dvouhodinové video o rychlosti ošetřování chyb. Dále vezme nejrychlejší způsob, a ušetří při ošetření chyby tři nanosekundy. Následně zlikviduje Paříž chybným zaměřením cíle.

    2) Nebo atomová elektrárna bude neočekávané stavy ošetřovat rychle - jen přitom vybouchne jako vedlejší efekt a zamoří půl Evropy jaderným spadem. Ale ušetřili jsme při ošetřování chyb jednu pikosekundu a to se vyplatí!


    Mýty o tom, že se "výjimky mají používat jen pro výjimečné situace" tu šíří jiní - já tento mýtus a tuto hloupost nikdy nešířil. Tudíž ta otázka, zda je "otevírání souboru výjimečná situace" je směrem ke mně naprosto irelelvatní. Směřujete tuto otázku na špatnou osobu.

    Výjimkou jsou pro jednoduše způsob, jak ošetřovat chyby a problémy - výjimečné i očekávatelné. Tudíž si neničím den ani mozek zcela zbytečnými filozofickými úvahami na téma co je a co není "výjimečná situace", protože tuto starost nechávám koňovi, který má větší hlavu. Já tyto věci k životu nepotřebuji.