Hlavní navigace

Názor k článku Go: minimalistický a překvapivě výkonný programovací jazyk od unicode - Moc nechápu ty co to brali doslova a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2018 17:52

    unicode (neregistrovaný)

    Moc nechápu ty co to brali doslova a nedokázali interpretovat toho smajlíka. Za mě je to např. tak, že v aplikaci (doména C++) mi výjimky nějak extrémně nevadí, ale ve sdílených knihovnách už ano. Druhá věc je, že místo toho, aby tady lidi psali argumenty o které se můžou opřít, tak tady opakujou dávno vyvrácené mýty a zrůrazňujou jak dlouho už programujou :)

    Abych to rekapituloval. Celé to bylo o tom, že bez výjimek to dnes rozhodně jde a nové programovací jazyky je výslovně nepotřebují (viz Rust, Go), pokud jsou schopné poskytnout jiné prostředky pro error handling. Druhá věc je ta, že současný stav výjimek v C++ rozhodně není ideální (tak jak tu někteří tvrdí) a je to "the least portable feature". Např. embedded, emscripten, C interfaces / language bindings - zapomeňte na exceptions.

    Jak fungují exceptions
    https://www.youtube.com/watch?v=XpRL7exdFL8

    A např. jeden z nových návrhů, který chce řešit současnout nevyhovující situaci v C++ nazvaný "Zero-overhead deterministic exceptions: Throwing values".
    - http://www.open-std.org/jtc1/sc22/wg21/docs/papers/2018/p0709r0.pdf

    Nemám moc čas na žabomyší války, takže tímto bych to ukončil :)