Hlavní navigace

Názor k článku Google Chrome 23 a Opera 12.10 přinášejí novinky hodné pozornosti od xKiv - > Působí poněkud podivně, že Google, často kritizovaný...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2012 13:42

    xKiv

    > Působí poněkud podivně, že Google, často kritizovaný za přístup k soukromí uživatelů, nabízí ve svém prohlížeči dostupnější nástroje pro správu oprávnění než Mozilla, ...
    > Firefox od Mozilly má mocný nástroj v podobě Správce oprávnění, ale k němu se koncový uživatel nedostane, pokud do adresního řádku nezadá about:permissions.

    To mi příjde trochu jako dezinformace - ve firefoxu se k permissions pro aktuální stránku dostanu skoro stejně jako je to v článku popsané pro chrome, i když těch kliknutí je trochu víc - 1 na ikonu v levé části adresního řádku, 1 na "more informations", 1 na záložku permissions - a určitě to tam tak je už hodně dlouho (např. je to ve verzi 3.0.19).
    Nějak mi tam podezřele chybí kompletní vypnutí js (ale zase mám NoScript) a taky iirc firefox nemá nic jako vypínání (natož per-site vypínaní) pluginů (pokud si pod pluginem představím třeba flash nebo javu (ale na to mám zase NoScript), a ne to čemu ve ff odpovídá greasemonkey), ale že má chrome dostupnější nástroj na tohle nastavení než ff bych zrovna neřekl.