Hlavní navigace

Názor k článku Google Chrome slaví: za tři roky 23 % uživatelů od zdar chlapi - V práci mi Chrome ani Firefox nejde. 1. nemám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2011 18:38

    zdar chlapi (neregistrovaný)

    V práci mi Chrome ani Firefox nejde.
    1. nemám právo na instalaci, takže vůbec nic nenainstaluji.
    2. pokud tam dostanu nějakým způsobem portable verzi (USB a CDrom je zakázaná), pak prohlížeč vypíše, že z důvodu vysokého zabezpečení je povolený prohlížeč pouze IE verze 6 a to ať zkusím jakoukoli stránku. Takže to filtrujou asi někde na proxyně.

    Mimochodem, už asi dva měsíce nám řádí v podnikový síti nějaký vir a nejsou schopni jej odstranit. Imunní jsou pouze linuxové počítače a zdrojem nákazy jsou hlavně windowsové servery (na střídačku). Nenapadené počítače hlásí výskyt viru na síti. Po nějaké době přestanou hlásit (vypadají jako čisté), ale jsou líné a běží na nich stovky procesů (virus). Antiviry jsou úplně bezmocné. Napadá to i počítače u kterých nikdo není, takže chyba není mezi klávesnicí a židlí, jak se s oblibou říká. Napadá to počítače s uživatelským účtem s vysokým zabezpečením (takže tvrzení, že pokud nebudete Admin taky letí do koše). Počítače mají nejnovější záplaty, jsou pod přísným firewalem a mají všechny instalovanej antivir. A viru je to zjevně úplně jedno. Ve skutečnosti virus si láme hesla (má je v tabulce - a zrovna na potvoru je tam to podnikový), a za druhý všechny počítače mají povolenou vzdálenou plochu, takže má otevřenou cestičku do všech počítačů. Takže by stačilo změnit heslo, ale to se nikomu nechce.