Hlavní navigace

Názor k článku Google má s projekty Chrome a Chrome OS velké plány od Lael Ophir - Google Chrome... Native Client, který vývojářům umožňuje vedle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2013 4:09

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Google Chrome... Native Client, který vývojářům umožňuje vedle obvyklých webových technologií... požívat ve svých aplikacích také nativní kód napsaný v jazyce C++ nebo v klasickém C - OMG. Jako by nestačila ta spousta děr v prohlížečích a dalším C/C++ SW. Ještě necháme dělat stejné příšernosti vývojáře webových aplikací, aby byly děravé nejen browsery, ale i webové aplikace.

    Dnešní webové technologie jsou jedna velká tragédie. Otevřete pár tabů v browseru, sežere to giga paměti (po pár hodinách díky resource leaks i výrazně víc), a ta spousta na pozadí běžících skriptů vám div nezavaří CPU. K tomu se webové aplikace ovládají výrazně hůř než ty desktopové, a když mají vypadat alespoň trochu slušně, tak se i dost obtížně píšou (HTML na to prostě není stavěné).
    Ale musí se nechat, že evangelisté webových technologií přišli na to, jak dnešní nadupané počítače vytížit věcmi, které bez problémů zvládaly desktopy s Windows XP a 128MB RAM :)