Hlavní navigace

Názor k článku Rozšíření pro Chrome a Chromium čeká diktát Googlu od Zcela duševně v pořádku - A víš třeba to že za pár let...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2013 21:24

    Zcela duševně v pořádku (neregistrovaný)

    A víš třeba to že za pár let budou mít všechny mobily v Evropě GPS? Možná už to bude Galileo, ale to je jedno.
    Budou to mít povinně a nepůjde to vypnout (prý kvůli bezpečnosti uživatelů - to stálo v jakési zprávě, myslím dokonce už z předloňska.

    Už i dnes externí určení polohy nepostihuje prakticky jen ty nejprimitivnější telefony a u těch SMART to může uživatel zatím softwarově vypnout.

    Nechci sýčkovat, ale myslím že velmi brzy bude každý 100% lokalizovatelný jen z údajů telefonů okolních lidí. Mám z toho osypku už teď.

    Podobně, ale jinak, kurví svět například Microsoft a všichni velcí výrobci přenosných počítačů. Snaží se ho předehnat Google...

    Vůbec se neznepokuj, vše jsou to spekulace. Já jsem připraven nakoupit historická zařízení a SW na desítky let dopředu, abych měl čas na vyřešení situace - výrobou vlastních zařízení a SW, nebo hackingem a modifikací toho co bude v běžné prodejní síti, nebo opětovným opuštěním výpočetní techniky (stále si to dovedu představit, opravdu funkční a užitečnou práci dělající počítač není v mém životě zase tak dlouho a nikdy bych nedovolil aby vše hodnotné byla jen směs jedniček a nul).