Hlavní navigace

Názor k článku Google vs Apple: spojenectví přerušeno, tasí se kolty od JeCh - Jak by Ti řekl Horst Fuchs, podpora videa...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2009 12:50

    JeCh

    Jak by Ti řekl Horst Fuchs, podpora videa v prohlížečích tu nebude za 10 nebo za 5 let. Je tu teď! Firefox to umí, testovací verze Opery také. A oba podporují Ogg formáty. Že je MS v prohlížečích 10 let z vopicema ví každej, s tím se nic nenadělá.

    Pokud chceš o tom psát, zjisti si fakta. MP4 kontejner se nikde nepoužívá. Jak DVB vysílání, tak i Blu-ray používají MPEG Transport Stream. V MP4 není problém, ten není patentově zatížený. Problém je v H.264/MPEG-4 AVC.

    Co se týká HW podpory, ta je v tomto případě nepodstatná. H.264 momentálně využívá Flash a neexistuje ani jedno zařízení, kde by byl Flash HW dekódovaný. Tohle opravdu není argument pro video na internetu. Navíc HW podpora postupně přestává být zajímavá, protože výkon současných přístrojů je takový, že to zvládnou bez problémů softwarově. A o výdrž baterek se bát nemusíš, podsvícení obrazovky spotřebuje mnohem víc energie.