Hlavní navigace

Názor k článku Grafická karta jako 10gigabitový směrovač od Trident - V softwaru si muzete naimplementovat na malou zatez,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2012 20:10

    Trident (neregistrovaný)

    V softwaru si muzete naimplementovat na malou zatez, resp. referencni implementaci opravdu cokoliv. Ale jak dojde na vysoke rychlosti tak se bez hw implementace a to alespon castecne neobejdete.
    HW sifrovani umi dneska i male routery pro SOHO, filtrace ano,traffic-shaping ano,komprese-nikde jsem nevidel implementovano, logovani-ano, statistiky-beze vseho.

    Jisty smysl by daval akorat l7 filtr/traffic clasifier. Ale jen na experimentalni bazi. HW reseni je vam napriklad schopno pri svem selhani pustit provoz zkrz. Uz chci videt jak se vam totez povede na PC.

    Prijde mi ze si malokdo uvedomuje ze se jedna o 10Giga datove toky. Dale podstatna ekonomicka kritera. Budto jsem tak maly a mam maly provoz ze se mi vyplati pc reseni a nebo mam tak velke toky ze si mohu dovolit koupit hotove drahe reseni. A NetFPGA je neco mezi. Nikdo vam nepujde do bastlu z GPU,PC a par sitovych karet kde musite chodit po spickach aby to fungovalo. Pri otacenych penezich na takovem trafficu nikdo nebude hledet na par petek za poradne hw reseni. Je to jen akademicke cviceni.