Hlavní navigace

Názor k článku Grafické karty a grafické akcelerátory (6) od Megáč - Ahojte. Sice to je trosku od aktualneho zamerania clanku...

Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.

  • 7. 4. 2005 4:37

    Megáč
    Ahojte.
    Sice to je trosku od aktualneho zamerania clanku (Atari, Amiga), nie je to az tak off-topic. Chcem sa spytat ci nemate niekto skusenosti s onboard grafickou kartou na doske Microstar RS480 M2IL (chipset ATI Radeon XPRESS 200, procak AMD64, socket 939). Drivery v x.org (ati, radeon) tu grafaren akosi nenajdu, funguje mi len driver "vesa", ktory ma vsak pri 1024x768 frekvenciu iba 60Hz (bez ohladu na konfiguraciu). V "lspci" sa zobrazi ako "0000:01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc: Unknown device 5954". Drivery od ATI (gentoo package "ati-drivers") tiez nejdu. Pri konfiguracii tychto driverov prilozenym skriptom mi to vypise:

    Probing PCI bus for a supported graphics device...
    unable to find any of the subsequent graphics boards:

    - ATI Radeon 8500 / 9100
    - ATI FireGL 8700 / 8800
    - ATI FireGL E1
    - ATI FireGL T2
    - ATI Radeon 9000
    - ATI Radeon 9200
    - ATI Radeon 9500
    - ATI Radeon 9600
    - ATI Radeon 9700
    - ATI Radeon 9800
    - ATI FireGL Z1 / X1 / X2
    - ATI Mobility M9
    - ATI Mobility FireGL 9000
    - ATI Mobility M9PLUS

    When starting X11 then auto-detection will take place.

    A samozrejme pocas autodetekcie nie je nic najdene ...

    Konfiguracia je:
    kernel - 2.6.11-gentoo-r5
    x.org - 6.8.2-r1
    ati-drivers - 8.10.19
    .config (veci okolo AGP a ATI):

    tux ~ # zgrep _ATI /proc/config.gz
    CONFIG_BLK_DEV_ATIIXP=y
    CONFIG_SND_ATIIXP=y
    # CONFIG_SND_ATIIXP_MODEM is not set
    # CONFIG_USB_ATI_REMOTE is not set

    tux ~ # zgrep _AGP /proc/config.gz
    CONFIG_AGP=y
    CONFIG_AGP_AMD64=y
    # CONFIG_AGP_INTEL_MCH is not set

    Mate nejaku radu ? Velmi by sa hodila, uz mucim Google hodnu chvilku :-)