Hlavní navigace

Názor k článku Greenie 3.1H: nielen nová grafika a software od kalda - Vazne nechapu smysl teto distribuce, ale je svobodou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 9. 2008 8:40

    kalda (neregistrovaný)
    Vazne nechapu smysl teto distribuce, ale je svobodou kazdeho cloveka si svoji distribuci udelat. V podstate to zvadne skoro kazda lama. Je take svobodou kazdeho cloveka si takovou nesmyslnou distribuci nainstalovat. Stejne tak je svobodou kazdeho redaktora o takoveto naprosto vyjimecne distribuci napsat. A moji svobodou je to, jestli budu www.root.cz navstevovat.

    Nechapu, jak muze mit soudne myslici clovek radost z toho, ze vznikl dalsi fork z forku. Ze opet mame dalsi drobecek, ktery odletel z rozdrobene babovky. Ano, kazdy clovek si po instalaci nastavi svuj system tak, jak ho chce mit (snad krome LFS), ale proc kvuli tomu delat distribuci?

    Kdyz vzniklo Ubuntu z Debianu a vsude se psalo, jaka je to krasna distribuce pro zacatecniky, tak se mi otevirala kudla v kapse. Spousta mych kolegu - widlaku - se mi doposud smeje za ten muj Linux. Ano zkouseli Ubuntu ve fazi, kdy jeste zdaleka nebylo hotove. Instalator mel spoustu chyb a to vcetne fatalnich. Poznamky ve smyslu ... to je ten Linux ... znicil mi partitions... atd. Proc? Protoze si nejaka banda lidi udelala fork a zacala si psat instalator. Pak z toho udelali v mediich pomalu enterprise system a hodili to na zrcadla. Tohle je vazne styl prace, ktery mne dokaze nastvat a jenom podryva snazeni lidi z distribuci, ktere se po mnoho let snazi vytvorit odladene integralni prostredi bez zbytecnych prehmatu.

    Misto toho, aby se panove, kteri maji cas hrabat se v repozitarich snazili vzajemne napric komunitou domluvit, tak ji jeste vic ctvrti a kouskuji. A to je vlastne naprosto skvela taktika, na kterou by neprisla ani nejpodlejsi konkurence.