Hlavní navigace

Názor k článku Guruův kvíz – nerozumím Linuxu od --==[FReeZ]==-- - misty velice prinosna diskuze, jen bych chtel dodat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2006 0:27

    --==[FReeZ]==-- (neregistrovaný)
    misty velice prinosna diskuze, jen bych chtel dodat, ze s clankem rovnez nesouhlasim a muj nazor je spise opacny, cili at si BFU netusic, co to dela klikaji a clovek, ktereho to opravdu zajima, necht se uci prikazy a diva se na cinnost systemu, ktere chce do detailu porozumet.

    nelibi se mi totalni prekopani tolik let funkcnich prikazu, jako je napriklad mount a umout a velice se mi nelibi automaticke mountovani zarizeni, jako je napr. mechanika CDROM.

    Nadruhou stranu jde to prekonfigurovat, ale opet se muze stat, ze se nejaky soubor v /etc jiz nebude jmenovat tak, jak jsme si zvykli a to je zbytecne komplikovani zabehnutych a funkcnich metod.

    Pozitivni vsak je alespon fakt, ze se kazdy postupne zacne priklanet na jednu stranu.

    Jeden typ cloveka (zrejme BFU) chce vse naklikat a hned si odpracovat to, co je potreba.

    Druhy typ cloveka (zrejme Xpert) naopak chce mit presne znalosti kam sahnout, ktery konfiguracni soubor jaka data obsahuje, co se prave deje tam pod Xserverem atp.

    Takze uvidime za par let, osobne mam radeji "UNIX-style" a je skoda, ze nelze v textovem rezimu nejakym zpusobem prehravat video a zobrazovat obrazky u webovych prezentaci, leda ze by vsechno bezelo treba ve 32 bitovem grafickem rezimu. Proste mam na mysli grafiku bez vsech prvku GUI, jako jsou scrollbary, buttony, atp. Byla by tam pouze mrizka # a u prehravani videa ci html stranek pak nejak sikovne umistene jednotlive obrazky ci animace, aby to pekne vypadalo vedle toho textu, vse samozrejme BEZ OKEN a ve FULLSCREENu