Hlavní navigace

Názor k článku Hardening webového serveru Apache: šifrování a certifikáty od Filip Jirsák - Ten server se jmenuje Apache HTTP Server, dříve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2020 21:48

    Filip Jirsák

    Ten server se jmenuje Apache HTTP Server, dříve se nazýval jen Apache server nebo Apache. To HTTP se do názvu přidalo později, když pod Apache Software Foundation začal přibývat další software. Odkaz jsem vám dával. Že neumíte používat Google, to už jsem pochopil. Že pro vás bude problém i kliknout na odkaz, to jsem nečekal.

    S SFTP jste vyrobil další botu. Já jsem nikdy nepsal, že balíčky mohou být distribuované jen přes HTTP nebo FTP. Vy jste ovšem psal o stahování balíčků z internetu. Jenže protokolem SFTP nebudete balíčky stahovat (download) z internetu, ale budete je nahrávat (upload) z intranetu. Tím pádem nepotřebujete přístup toho serveru do internetu, což byl ten důvod, proč jste o tom začal psát. Takže svou chybu jsem neuznal, protože jsem žádnou chybu neudělal – popletl jste to opět vy.

    Jak skrze HTTP proxy protlačíte další protokoly byste snad i vy pochopil, kdybyste si rozklikl ten odkaz, který jsem vám dával. Když takhle budete tunelovat HTTPS, žádné podvrhování certifikátů se nekoná – to je zase jen váš další nesmysl. A můžete takhle samozřejmě tunelovat i jiné protokoly postavené nad TCP/IP, jinak bych vám nepsal, že je to univerzálně použitelný protokol pro aplikační proxy. Např. můžete HTTP proxy použít pro SSH protokol – HTTP proxy lze použít s OpenSSH klientem (s pomocí např. nc/ netcat a volby ProxyCommand), pod Windows to umí Putty i WinSCP.

    Pokud se mýlím, tak to uznám. Ale hlavně nepíšu o věcech, o kterých nic nevím – tím se docela eliminuje to, že bych psal nesmysly. Z čehož následně plyne, že těch omluv nemusí být mnoho. Nicméně tady jde o to, že snad všechny vaše komentáře v této diskusi obsahují nějaký nesmysl. Nějak jsem si nevšiml, že byste se za všechny ty nesmysly omluvil. Místo toho navršíte další nesmysly. Já jsem v této diskusi nenapsal nic, co by bylo špatně.

    21. 2. 2020, 21:52 editováno autorem komentáře