Hlavní navigace

Názor k článku Hlasování o omezení e-mailových reklam: Senát hlasoval 97 ku 0 od gmmns - Kdo tady mluvi o odevzdani veskere moci v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 2003 21:19

    gmmns (neregistrovaný)

    Kdo tady mluvi o odevzdani veskere moci v rozhodovani? Tady jde o to omezit jednu z nejvetsich hrozeb dnesniho Internetu. Nejde jenom o to, ze clovek ztraci kazdodenne cas mazanim spamu, ze se zahlcuji linky apod. Dulezite je, ze pri filtrovani spamu, at uz rucnim nebo automatickem, muze sem tam dojit k vyliti ditete s vanickou, tedy ke smazani dulezite zpravy.

    System whitelistu a automatickych odpovedi je z nouze ctnost. Pokud mi nekdo neznamy (nebo znamy a neznaly) bude chtit napsat smysluplny (a pro me zadouci) mail a prijde mu automaticka odpoved, muze se stat, ze odpovedet zapomene, nebude mit cas, odjede na dovolenou a bude ctrnact dni offline nebo se na me proste vykasle. Nemluve o podnikatelskych subjektech - ty prece nebudou schvalne klast komunikacni prekazky svym zakaznikum! xchaosuv napad je to same v modrem, vhodny akorat tak pro soukrome uzivatele s pevnymi nervy (na obou stranach). Misto nakopani p*ele spammerum jenom obtezuje slusne uzivatele.

    Abych to teda shrnul - spammeri podle meho nazoru zasahuji do naseho soukromi v mnohem vetsi mire nez jakykoliv predpis, ktery je bude potirat. To nema nic spolecneho se stadnosti, ale s prostym pudem sebezachovy. Pokud me na ulici kazdy den trikrat prepadnou, taky budu pozadovat zprisneni trestu a policajta v kazde ulici.