Hlavní navigace

Názor k článku Hlasujte pro nejlepší české open-source projekty! od freshmouse - Letos jsou ty nominace velmi slabé... Projekt: s činností...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2009 10:01

    freshmouse (neregistrovaný)
    Letos jsou ty nominace velmi slabé...

    Projekt: s činností Ubuntu.cz nejsem zcela spokojen (výhrady k překladům), Joomla je zcela okrajovou a nezajímavou záležitostí, OpenMagazín je reinkarnací LinuxExpressu (ke kterému jsem měl obrovské výhrady), Jabbim.cz mi je sympatické asi jako Jan Pinkas a Linux Gaming Clan? Kde to žijeme!

    Software: mimo esmsky je všechny nástroje jen jedněmi z miliardy dalších podobných nástrojů. Moje sympatie mají esmska a LionWiki, nicméně žádný software ze zmíněných nástrojů nepoužívám a ani nemám důvod začít používat.

    Akce: žádná z nich podle mě nepřesáhla významem ani programem lokální kroužek vyšívání. Osobně mě žádná akce nedonutila tam jít; většina akcí byla už dle programu o všem a o ničem.

    Osobnost: Vojtěch Trefný sice není špatný, ale osobnost roku to není ani náhodou. Svatopluka Víta a jeho texty nesnáším, Davida Grudla nemám rád už od doby, kdy se tady tvořila klika lidí jako Grudl, Lešetický, Janovský a další, Jan Pinkas je podle mě pako. Ivana Bíbra příliš neznám, ale ze všech osob vykazuje nejpravidelnější, nejdelší a nejkvalitnější činnost.

    Blog: nevím, neznám, cokoli mimo Svatopluka Víta.

    Firma: Red Hat, Sun a Novell dělají (někteří mimo jiné) na dobrých věcech, které znám a používám. Výrobky Seznamu neznám a nepoužívám, QCM podle mě není příliš významné.

    Takže ceny. Projekt: Ubuntu.cz (se skřípěním zubů), software: esmska (jako jediný přináší něco aspoň trochu nového), akce: nic, osobnost: Ivan Bíbr (z nominovaných jednoznačně), blog: nic, firma: Red Hat a Sun.

    Obecně ale nebylo nominováno vesměs nic extra zajímavého nebo významného.