Hlavní navigace

Názor k článku Hledání svobodného formátu od Kamil - Aby tady nebylo jen srovnání s autama. Lidská...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2005 18:34

    Kamil (neregistrovaný)
    Aby tady nebylo jen srovnání s autama. Lidská společnost už prostě dosáhla takového stupně vývoje, že si BFU nemůže a ani nechce dovolit znát to, jak funguje počítač. Vy taky neznáte podrobně právní řád ČR - když se soudíte, použijete k tomu drahého právníka. Když potřebujete spravit auto - zaplatíte drahého opraváře. Když potřebujete postavit dům - zaplatíte drahý zedníky, klempíře, pokrývače, betonáře, a kdoví koho ještě. Když potřebujete oblečení, koupíte si ho v drahém obchodě.

    Nebo-li: kolik domů jste osobně postavil, kolikrát jste se osobně obhajoval před soudem, kolik bot jste si osobně vyrobil, kolik košilí jste si osobně ušil, kolikrát už jste si seřizoval motor v autě? A nebo např. kolik učebnic angličtiny už jste napsal? Kolik transplantací srdce už jste osobně provedl?

    Zkrátka naše vysoce specializovaná společnost si nemůže dovolit, aby každý uměl všechno. Rozumět počítačům nevyjímaje! Vím, že většina čtenářů root.cz, pro které je počítač osobní jednotka intenzivní péče, toto asi nebude chtít pochopit, ale je to prostě tak. A v nejbližších 100 - 200 letech se to asi nezmění (delší časový horizont mě nezajímá).