Hlavní navigace

Názor k článku Hostujeme Python weby bezpečně a flexibilně s uWSGI od VS - Sdílený hosting má oproti virtuálním strojům, i když...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2011 18:01

    VS (neregistrovaný)

    Sdílený hosting má oproti virtuálním strojům, i když třeba se zajištěnou profi správou, jisté výhody. Nejpodstatnější je sdílení systémových prostředků, které jednotlivým aplikacím umožní vykrýt špičky zátěže. Prostě uvažujeme-li nějaký stroj, kde běží 100 webů, a tentýž stroj rozdělený na 100 virtuálních strojů, tak je jasné, že na jeden ten virtuál moc výkonu nezbyde. Někde na půli cesty je kontejnerová virtualizce s malou režií a dynamickým sdílením paměti. Ale má-li být pro správce aplikace systém spravován extra administrátorem, je minimálně v případě PHP klasický sdílený setup s dobrým zabezpečením a izolací aplikací lepší volbou.

    On virtuál má sice výhodu, že si tam můžu individuálně cokoliv doinstalovat, ale v tom okamžiku to omezí nebo znemožní plně automatizovanou správu a aktualizace, a bude to dražší (nebo si to budu muset řešit sám, a bude to stát víc času).