Hlavní navigace

Názor k článku HTML - vracíme se ke kořenům od logik - Ahoj, jenže proč bych měl vyvíjet svoje weby pod...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2007 21:17

    logik (neregistrovaný)
    Ahoj,
    jenže proč bych měl vyvíjet svoje weby pod dvěma různejma technologiema. Když píšu novej web, tak z velký části používám něco co už jsem vytvořil dříve, proč to psát znova? A to co mám je v HTML. Navíc každý převykání z technologie na jinou stojí čas a teda i peníze.

    Nový firefox se nevyrábí, protože WIN 3.11 nikdo nepoužívá. HTML používá poměrně dost velký počet lidí. 95ky se rozšířily proto, že nabídly spoustu nových možností běžným uživatelům. Co však běžnejm uživatelům nabídlo xml?

    Většina webových vývojářů xml technologie nepotřebuje - jakej maj důvod přejít k xhtml, když jim háže klacky pod nohy? Kdyby bylo xhtml zpětně kompatiblní, tak mohlo být majoritním typem na webu (stejně jako dneska už skoro nikdo nepíše v HTML 3.x).

    V čem by uškodilo xhtml, kdyby např podporovalo neukončené značky? Ti, co by chtěly používat xml nástroje by značky tak jako tak ukončovali. A zbytek světa by třeba na xhtml přešel, protože by na něj mohl přejít bezbolestně evolucí.
    W3C se však rozhodlo: "donutíme psát uživatele XHTML čistě" - a taky donutily, všichni kdo xhtml píšou ho opravdu píšou čistě. Bohužel je jich díky W3C minorita, ostatní vesele plácají HTML.

    Já nemám nic proti standardům - ale kdyby místo revoluce W3C v xhtml zakázala největší prasečiny, mohl mít web jednotnej jazyk bez zmatků. A mnohem větší množství lidí by psalo slušně. A kdo by chtěl xml nástroje, mohl by je použít.

    Matyáš