Hlavní navigace

Názor k článku HTML - vracíme se ke kořenům od Jirka Wolny - ad Quanta) No, s Quantou moc zkušenosti nemám....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2007 12:34

    Jirka Wolny (neregistrovaný)
    ad Quanta) No, s Quantou moc zkušenosti nemám. Za poslední rok, co jsem si hrál s Quantou, jsem vytvořil jen minimum webových stránek. Teď hlavně pracuju s PHP a momentálně mě opravy v HTML/XHTML až tak moc netrápí. Dříve to však bylo jiné, dělal jsem statické HTML stránky mnohem víc. Používal jsem na více druhů webových editorů určené pro jiný operační systém. Tam všude byla kontrola založena na HtmlTidy a na internetových validátorech. Pravé ořechové to nebylo.

    ad doplňování koncových značek) Umístění některých koncových značek v HTML dokumentu, ve kterém nejsou žádné jiné vážné chyby, je jednoznačné. Týká se to například li, td, th, tr, thead, tbody, tfoot, caption, dt, dd, option, body, html, head, title. U jiných (například optgroup, p, h1 až h6) se místo uzavření dá uhádnout tak na 80 procent. A dále existují elementy (například em, strong), u kterých se místo uzavření nedá odhadnout. U rozepsaného HTML dokumentu nebo u dokumentu s vážnými chybami (překřížené tagy) se místo uzavření elementu také nedá odhadnout.

    Jiná situace je u wysiwyg editorů, například NVU. Tam tvůrce dokumentu velmi dobře vidí, kde mu ten program udělal konec odstavce/seznamu/nápisu/tučného textu/... a velmi jednoduše si to opraví.