Hlavní navigace

Názor k článku HTTP/3 nebude postavené na TCP, základem bude QUIC používající UDP od Franta Kučera - A vážně to nějak ovlivní přenos velkých souborů (např....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2018 9:53

    Franta Kučera

    A vážně to nějak ovlivní přenos velkých souborů (např. toho videa), kde se jednou naváže spojení (DNS, TCP, TLS, ...) a pak se přenáší proud obsahující velký objem dat?

    Většina těch snah mi přijde namířená spíš na scénáře, kde je velký počet malých souborů a kde se cílí na minimalizaci latence. Ale když si pouštím video, tak je mi celkem jedno, jestli začne hned nebo za dvě vteřiny, protože má třeba dvacet minut nebo dvě hodiny -- a když už se tomu rozhodnu věnovat tolik času, nějaká ta režie na začátku je nepodstatná. A pokud to video za něco stojí, tak si ho stejně spíš stáhnu k sobě na disk, abych nebyl závislý na tom, zda ho někdo na serveru milostivě nechá.

    Pokud jde o krátká videa, to budou právě většinou ty spamy, reklamy... Nebo to má být kvůli živým přenosům? Tam ale stejně nějaké latence jsou (komprese videa atd.). A hlavně mi většinou přijde vhodnější asynchronní způsob komunikace -- nevyžaduje, aby autor informace byl připojen ve stejnou dobu jako její příjemce.